Kako do boljih rezultata – položaj kreveta

Da li ste razmišljali koje je najvažnije mesto u vašem domu? Gde provodite najviše vremena? Koliko je važno da to mesto bude pažljivo izabrano? Položaj kreveta je jedan od najvažnijih faktora energetskog uređenja prostora.

polozaj kreveta

Skučenost prostora je neretka pojava u našim domovima. Vrlo često se dešava da savremeni stanovi imaju veliki dnevni boravak, a da za deo koji se koristi za spavanje ostaje minimalno prostora. Rečenica :“ Ma tu samo spavam“ vam je sigurno poznata. Ako se malo zamislite, videćete da je mesto gde spavate ujedno i mesto gde većina ljudi provede najviše vremena dok je u kući. Dakle,  ni na mestu gde jedete, ni gde spremate hranu, čak ni u omiljenoj fotelji ne provedete više

vremena, bar ne u kontinuitetu. Zbog toga, kada se radi enrgetsko uređenje prostora, polazna tačka je traženje najboljeg mesta za krevet. Dobro izabrano mesto za krevet pomaže da se tokom noći oslobodimo stresa koji je postao svakodnevni činilac života. Kada je san kvalitetan, mi se regenerišemo i prikupljamo dovoljnu količinu energije za naredne obaveze.

Preciznom analizom i proračunima, Feng Shui stručnjak određuje optimalno mesto za svakog člana porodice. Radiestezijskom analizom se utvrđuje kakva su zračenja u prostoru i kako izbeći ona loša. Ove analize znaju da budu komleksne, ali postoji i deo koji možete da primenite odmah , a koji za početak može da vam pomogne da se osećate bolje i odmornije.

  • Do kreveta treba da dolazi blaga energija. Zbog toga je najbolje je da  se krevet ne vidi čim se otvore vrata. Ono što su i naši stari poštovali je da noge nikada ne treba da budu direktno ka vratima.
  • Oko kreveta treba da bude dovoljno mesta. Pretrpanost može da izazove probleme sa disajnim putevima, alergije i pad imuniteta.
  • Dušeci bez žičanog jezgra su mnogo zdraviji. Dobro je promeniti dušek na par godina, jer sav stres kojeg se oslobodite ostavlja „trag “na njemu.
  • Krevet treba da ima uzglavlje.
  • Bračni krevet treba da ima ulaz sa obe strane. Ako je jednom stranom naslonjen na zid osoba koja je na toj strani se oseća stešnjeno, što može uzrokovati konflikte.
  • Izbegavajte dečije krevete na sprat. Dete koje spava na donjem krevetu je često nezadovoljno i nedovoljno ostvareno. Na tržištu sada možete naći praktične krevete sa dva ležaja od kojih se jedan uvlači kao fioka ispod drugog.
  • Krevet ne treba da se vidi u ogledalu.
  • Preko puta kreveta stavite sliku koja u vama budi lepa osećanja. Tako ćete dan započinjati sa dobrim emocijama, što će vam pomoći da ostanete u dobroj vibraciji.
položaj kreveta
Položaji kreveta

Dobar i kvalitetan san opušta, čini vas zadovoljnim, spremnim da obavljate uspešno sve svoje obaveze, što dovodi do sveopšteg blagostanja.Zato se po Feng Shui metodi prvo odredjuje mesto za krevet a potom sledi sve ostalo.Jer sve je mnogo lakše kada odmorni krećemo u novi dan.