Bolje korišćenje prostora

Pred Vama je lista koja može da bude vodič u pripremi prostora za primenu plana. Ona je ključ za bolje korišćenje prostora. Potrudite se da posmatrate svoj prostor kao da prvi put ulazite u njega. Videćete mnogo toga  što Vam smeta, a vremenom ste se navikli da bude u prostoru.

bolje korišćenje prostora

  1. Rasteretite prostor – ne treba gubiti iz vida da stvari služe nama, a ne mi stvarima. Skučenost izaziva osećaj da smo pod pritiskom. Ovaj svakodnevni stres na celo naše biće se često zanemaruje, a vremenom „privlači“ sve veći broj stresnih situacija.
  2. Koristite ceo prostor – zapostavljanje nekih njegovih delova ili nedovršenost prostora, može da izazove nemir i grč. Pustite da se vazduh, muzika i prijatni mirisi šire po celom prostoru.
  3. Urednost – kada svaka stvar u prostoru ima svoje mesto, lako je održavati red. Neurednost može da bude uzrok kašnjenja i nedostatka fokusa.
  4. Oslobađanje od nepotrebnog – vezivanje za stvari koje su izgubile funkciju ukazuje  da život smatrate izvorom nepredvidljivih događaja koji su loši za Vas. Ovaj stav može da doprinese da blokirate loše, ali i dobre promene u svom životu.
  5. Prozori su oči prostora – kada su prljavi, daju iskrivljenu sliku sveta. Čisti prozori doprinose sagledavanju mogućnosti koje život pruža.
  6. Akcija – ako ste uradili sve gore navedeno, vreme je da primenite Plan za stan na svoj prostor! Setite se da vibracija prostora utiče na to kako ćete Vi vibrirati i šta ćete privlačiti u svoj život.
  7. Kutak za meditaciju – ovo je mesto neophodno u svakom harmoničnom prostoru. Meditacijom i molitvom dobija se povezanost sa samim sobom, a time i unutrašnja stabilnost. Unutrašnja stabilnost je potrebna da biste bili fleksibilni u današnjem vremenu promena.
  8. Zahvalnost – budite zahvalni na svom prostoru, čak i ako on ne zadovoljava sve Vaše trenutne potrebe i želje. Zahvalnošću šaljete poruku da ste spremni da prihvatite i ovaj i neki adekvatniji prostor.