Plan za poslovne prostore

Plan za poslovne prostore

Da li ste se zapitali koliko uspešnost jedne firme zavisi od radne sredine?

Atmosfera koja vlada u radnom prostoru utiče na međuljudske odnose, inicijativu, postavljanje i postizanje ciljeva. Svaki član kompanije doprinosi atmosferi. Optimalna radna atmosfera se odlikuje visokom efikasnošću, brzim protokom važnih informacija uz dobru komunikaciju, gde su zaposleni koncentrisani na radne zadatke, odnosno na ciljeve kompanije.

Feng Shui je drevna kineska veština usklađivanja čoveka i prostora. Klasičan Feng Shui nije vezan za kulturu i podneblje i primenljiv je i na našem području.

Analiza poslovnog prostora po ovoj metodi daje jasnu sliku vrsta energija koje se nalaze u prostoru, i njihovom uticaju na pojedince koji se u njemu nalaze.

Naš tim, sastavljen od arhitekte, Feng Shui stručnjaka i radiesteziste, izrađuje projekte za optimalno korišćenje prostora, u skladu sa vrstom posla koji se obavlja u prostoru , vodeći računa da svaki od zaposlenih bude raspoređen u skladu sa svojom funkcijom u organizaciji.

Takođe možete dobiti konsultantske usluge koje omogućavaju ergonomsko oblikovanje radnih mesta. Efikasnom primenom savremenih metoda analize radnih mesta, položaja tela i pokreta pri radu, specijalizovanih obuka i saveta, ergonomskih brošura i strategija unapređuju i inoviraju znanja, sposobnosti i veštine zaposlenih. Sertifikat i članstvo u Ergo-friendly je i dragocen marketinški instrument za povećanje lojalnosti klijenta kompanija, banaka, hotela, restorana, kafića, salona lepote, ordinacija…

Pri izradi projekta vodi se računa o sledećim oblastima:

O finansijama – planiranje po Feng Shuiju daje odgovor gde i kako postaviti računovodstvo, kako uticati na širenje posla i dobre prihode.

O poziciji uprave – da li je na dobrom mestu, kako još više pospešiti uspešnost i dobru energiju.

O zaposlenima – postizanje veće kreativnosti, zalaganja, više poslovne kulture.

O medjuljudskim odnosima – dobro funkcionisanje firme zavisi umnogome od dobrih međuljudskih odnosa. U Feng Shui projektu dajemo precizne predloge o pozicioniranju u prostoru svakog  od zaposlenih, vodeći računa o pravcu gledanja i položaju u odnosu na celokupan prostor.

O saradnji – u kolektivu je vrlo važna, tako da treba obratiti pažnju o međusobnom položaju radnih mesta.

O zadovoljnim klijentima – uspeh se meri mnoštvom zadovoljnih klijenata – određeni sektor u prostoru se može aktivirati tako da se pospeši priliv klijenata.

O ugledu – u projektu predlažemo šta da se uradi da bi se popravili odnosi sa javnošću, marketing, promocije, prodaja.

O budućnosti firme – poslovnom planiranju, novim kadrovima, novim projektima, planovima.

Kao rezultat dobija se prostor u kojem je radna atmosfera u kojoj članovi kolektiva vole da borave. Zaposleni su fokusirani na posao i u boljoj formi, što se odražava na smanjenje izostajanja sa posla, kao i smanjenje bolovanja. Praksa je pokazala da zaposleni dolaze na posao sa više entuzijazma i sa više energije pristupaju radu.

Analiza prostora i idejno rešenje se rade za poslovne prostore koje već koristite, kao i za prostore u koje tek treba da uselite.

Idejni projekat sadrži:

  • Projekat postojećeg stanja prostora
  • Novoprojektovano stanje prostora sa pozicijama nameštaja
  • Prateći tekst za harmonizaciju prostora
  • Definisane pozicije tačaka u prostoru koje je potrebno aktivirati
  • Analiza i korekcija logo dizajna i naziva firme
  • 3D crteže ključnih delova prostora
  • Za poslovne prostore se preporučuje godišnje i mesečno praćenje stanja kako bi se maksimalno iskoristili vremenski uticaji za planiranje i realizaciju poslova.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas.