Radiestezija

“Čovek je vrtlog elektrona- biće koje se sastoji iz suptilnih vibrirajućih čestica, a uronjen je u okean mikro energije koja potiče iz različitih sredina i predmeta. Prilican broj tih mikro energija je štetan za ljude. Smatra se da je pre sistematskih pregleda ljudi neophodno vršiti sistematski pregled njihovih kuća.” – Žak la Maja

Radiestezija

Značenje reči radiestezija se može prevesti kao sposobnost da osetimo zračenje. Ova metoda, između ostalog, je izuzetno korisna za pronalaženje zdravog mesta za boravak ljudi. Svaki čovek je više ili manje osjetljiv na zračenja. Radiestezisti su obučeni da uz pomoć pokreta viska, L antena ili rašlji, i uz neophodni mentalni rad, prepoznaju mesta koja su povoljna za čoveka.

Zračenja na našoj planeti su različita. Postoje mesta sa čistom vibracijom – takozvana mesta moći – koja imaju izuzetno blagotvorno dejstvo na ljude. Na mestima gde postoji takvo zračenje, disanje je olakšano i lako ulazimo u stanje kontemplacije. Kada utihnu naučeni modeli ponašanja, tada smo jedno sa svojom dušom što nas dovodi do sopstvene suštine. Posetom takvim mestima možemo razviti sopstveno biće i primiti potrebne informacije. Jedno od takvih mesta, koje se nalazi na tlu naše zemlje, je manastir Studenica.

Pored pozitivnih prirodnih zračenja, neka kosmička i geopatogena zračenja mogu da budu štetna. Dugotrajni boravak, rad ili spavanje na takvim mestima može da ima neželjene efekate na organizam. U našim ćelijama dolazi do promene električne polarnosti. Vremenom razmena u ćelijama i između njih se vrši sve lošije. Ovaj funkcionalni poremećaj može da dovede do organskog oštećenja. Blagovremenim otkrivanjem mesta sa štetnim zračenjem u prostoru, može se izbeći ili ublažiti njihov uticaj.

Visoko razvijena tehnologija nam je, pored svih blagodeti i ugodnosti donela i veliki broj veštačkih izvora štetnih zračenja. Neki sintetički materijali koji se koriste za gradnju objekta su veoma štetni pa imamamo “sindrom bolesnih građevina”. Trafo stanice, dalekovodi, antene, mobilni telefoni, kompjuteri… Sva ova tehnička dostignuća ometaju naše biopolje u pravilnom funkcionisanju, i mogu dovesti do nastanka ozbiljnih bolesti. Smatra se da je najveće zagađenje i opasnost upravo od elektomagnetnog smoga. Ovo implicira da su informacije o ovim štetnim uticajima i mere zaštite neophodne.

Svako od nas svojom individualnom svešću doprinosi opštoj svesti čovečanstva. Da li su miran život, čist vazduh, prirodna hrana i bistra voda manje vredni od onog što nam je doneo moderan zivot? Da li je moguće svesno nastojati da se ide u novo doba čuvajući vrednosti koje su primarne za zdrav život? Ostaje nam da se nadamo da će pokušaji kvantnih fizičara da koriste neograničene izvore energije, koje pri tom ne zagađuju okolinu, vrlo brzo zaživeti.

Radiestezijom se omogućava prepoznavanje i adekvatno rešavanje negativnih uticaja nastalih zračenjem. Pregled prostora i registrovanje promene vibracije određenog energetskog polja je apsolutno neophodno, i svrstano je u anlizu kada se radi plan za Vaše stambene ili poslovne prostore.